Karaktärerna i Harry Potter

Harry Potter böckerna, och filmerna, är centrerade runt tre huvudkaraktärer. I filmerna spelas karaktärerna genom hela filmserien av samma skådespelare. Filmerna fick göras i snabb följd för att undvika att skådespelarna åldrades mer än deras karaktärer. Karaktärerna träffas för första gången när de sitter på tåget som ska ta dem till Hogwarts.

Harry Potter

Harry Potter som är huvudkaraktären är en pojke vars magiska föräldrar blev mördade när han var bebis. Harry överlevde då hans mamma placerade en magi över honom när hon offrade sig själv för honom. På grund av detta fick han växa upp hos sin moster, där varken hon, hennes man, eller deras son ville ha honom. Harrys moster var inte magisk person, en så kallad mugglare, så han hade ingen vetskap om den magiska världen innan han fyllde elva. Harry Potter spelades av Daniel Radcliffe sHarry Potterom var den högst betalda skådespelaren i filmerna.

Hermione Granger

Hermione föddes i en mugglarfamilj och växte då upp som Harry; utan vetskap om magi, tills hon fick ett brev från Hogwarts. Till skillnad från Harry så vet Hermione betydligt mer om den magiska världen från början. Detta då hon sätter stor vikt på kunskap och böcker och läser allt hon kan komma över. Hermione spelas av Emma Watson, som efter Harry Potter filmerna gick vidare och blev en stor skådespelerska. Watson är den skådespelare som blivit mest framgångsrik efter filmerna.

Ron Weasley

Ron kommer från en familj som varit magisk i flera led bak. För honom, hans många syskon och föräldrar är den magisk världen allt han känner till. Mugglarvärlden är lika främmande för honom som den magiska var för han vänner. Rons familj sticker ut något i den magiska världen då de alla har rött hår, inte har så mycket pengar, de har många syskon och pappan i familjen har en udda fascination för mugglarvärlden. Ron spelades av Rupert Grint. Grint varken tjänade lika mycket pengar som Radcliffe eller gick vidare att bli lika berömd som Watson.