Författaren J. K. Rowling

J. K. Rowling är författaren till alla Harry Potter böckerna. Hon hjälpte även till med filmerna som filmades innan de sista böckerna kom ut, för att se till att allt följde rätt handling och inget i filmerna gick rakt emot de kommande böckerna.

Innan J. K. Rowling hittade ett förlag som var villigt att publicera Harry Potter böckerna var där ett stort antal företag som inte ville ha boken. J. K. Rowling heter egentligen Joanne Rowling, för att undvika att pojkar skulle välja bort Harry Potter böckerna på grund av ett kvinnligt namn, tog hon sin första initial ”J”, och la till ”K” som var hennes farmors initial. Innan hennes böcker blev publicerade var hon eJ. K. Rowlingn ensamstående mamma, och hade en svag ekonomi. Även efter att J. K. Rowling blivit dollarmiljardär på sina böcker har hon valt att skriva under ett annat namn, Robert Galbraith.

Innan J. K. Rowling publicerade den första Harry Potter boken arbetade hon bland annat som engelsklärare och sekreterare. Idag är hon förutom författare väldigt engagerad i olika välgörenheter, någon som hon själv varit med att skapa.

Även om hon är engelska så har J. K. Rowling bott i både Frankrike och Portugal. I Portugal träffade hon sin före detta man som hon har en dotter med. Sedan dess har J. K. Rowling gift om sig och har ytterligare två barn. J. K. Rowling har tre olika fastigheter, en i London, vilket är var hon bodde när hon skrev klart den första boken, och två stycken bostäder i Skottland. Av de två ställena så är det i Skottland hon trivs bäst it.

Även om många religiösa grupper är mot Harry Potter på grund av de magiska aspekterna i böckerna så är J. K. Rowling kristen. Enligt henne är det inget fel på att läsa (eller skriva) böcker som anses vara okristna samtidigt som man själ är kristen.