Harry Potter i verkligheten

Det finns flera miljoner Harry Potter fans världen över. Fans som inte får nog av Harry Potter filmerna eller böcker. För dem som är intresserade finns det olika Harry Potter utställningar. På sådana utställningar finns mängder av Harry Potter saker att titta på.

Hagrids stuga iHagrid's hut filmerna byggdes och togs ner varje gång den skulle filmas, istället för att använda en ”green screen”, denna stuga finns nu att se på vissa utställningar. Det samma gäller kostymer, trollstavar och en mängd andra saker från filmerna. Vissa produkter är de som faktiskt använts av skådespelarna i filmerna, medan andra är kopior. Där finns företag som producerar sådana kopior för fans att köpa för att ha hemma i vardagsrummet.

På många mässor är det även vanligt att klä ut sig (cosplay) till olika karaktärer från filmer, böcker, Tv-spel med mer. Här är det många som väljer att klä ut sig till olika karaktärer från Harry Potter universumet. Harry Potter passar in på mässor med fokus på böcker, filmer och fantasy, men det brukar inte hindra folk för att klä ut sig på andra mässor.

Både mässorna och utställningarna är något som finns på flera olika ställen. De flesta finns att hitta i England eller USA men även i Sverige går det att hitta med jämna mellan rum.

Harry Potter teman på fester och kalas blir även mer och mer populärt där gästerna kan klä ut sig, och dekorationen matchar filmerna eller böckerna. Vill man kan man istället kombinera detta med mat tillsammans med ett Harry Potter filmmaraton. Dock tar ett sådant maraton tid, med alla åtta filmer tar det över 19h om man ser alla filmer efter varandra. Oavsett hur man vill uppleva Harry Potter utanför filmerna och böckerna så finns en mängd olika sätt att lösa det på. Med hjälp av den egna fantasin kommer man långt.